RYS YOGA ALLIANCE INTERNATIONAL CENTER - ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ PILATES METHOD OF GREECE - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ CENTER
Υπηρεσίες Yoga

Γιατί να επιλέξω να κάνω YOGA?


Η yoga είναι η απόλυτη μέθοδος για εσωτερίκευση και συνδυάζει ασκήσεις για:
 • Πνεύμα: ήρεμη πνευματική και συναισθηματική εστίαση
 • Ενέργεια: ζωτική πηγή ενέργειας που καλλιεργείται μέσω των τεχνικών αναπνοής
 • Σώμα: κίνηση και asanas (στάσεις)
Η φιλοσοφία της yoga είναι γνώστη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στη yoga σκοπός της άσκησης είναι να ελευθερώσουμε το σώμα, τα συναισθήματα και το νου από εντάσεις.

Η yoga είναι για όλους και σημαίνει ένωση (ένωση σώματος & πνεύματος). Απευθύνεται σε όλους (παιδιά, έφηβους, ενήλικες και άτομα της τρίτης ηλικίας) σε όλα τα σώματα και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης ακόμη και καταστάσεις (εγκυμοσύνης). Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος εξάσκησης στη Υoga. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά στυλ, και το καλύτερο για εσάς είναι να δοκιμάσετε, ακολουθώντας αυτό/αυτά που σας ταιριάζουν καλύτερα!

Στο Atmankriya Pilates Yoga Swing Center διδάσκονται:

Yoga Hatha
Ο όρος Hatha αναφέρεται και ως το Δέντρο της Yoga, asanas που συνδέονται άμεσα με την παράδοση της Υoga. Ενώ όλα τα είδη Υoga μπορούν να θεωρηθούν σαν τέτοια, στην πραγματικότητα ένα Hatha Yoga μάθημα είναι ένα αργού τύπου μάθημα που επικεντρώνεται στην ευθυγράμμιση του σώματος και στην αναπνοή. Απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα αρχαρίων αλλά και προχωρημένων ασκούμενων πραγματοποιώντας μια ολοκληρωμένη πρακτική με ή χωρίς βοηθήματα εξέλιξης-υποστήριξης π.χ (τουβλάκια, ιμάντες, ειδικές μπάλες). 

Yoga Vinyasa Flow
Η τεχνική αυτή λέγεται και Vinyasa Flow εξαιτίας της αρμονικής ροής μέσα από την οποία κάποιος μετακινείται από την μια στάση στην άλλη, μια αρμονία κινήσεων και αναπνοής που παραπέμπει στο χορευτικές αρμονικές κινήσεις. Πρόκειται για δυναμικό μάθημα yoga, βασισμένο στις αρχές της ευθυγράμμισης και των θεραπευτικών ιδιοτήτων αυτής της αρχαίας τεχνικής. Προσφέρει Μυϊκή τόνωση, ελαστικότητα, σύσφιξη, πιο υγιείς αρθρώσεις αλλά κυρίως πνευματική ανάταση, είναι μόνο μερικά από τα οφέλη των πρακτικών της yoga. Απευθύνεται κυρίως σε προχωρημένους, τουλάχιστον με προηγούμενη εμπειρία ασκούμενους.

Anusara
Πρόκειται για μια μέθοδο πρακτικής από τις νεότερες στην ιστορία της yoga και ονομάζεται από τους ιδρυτές της και yoga της καρδιάς. Αυτό λέγεται διότι εστιάζει μοναδικά γύρω από τις μυικές ομάδες της καρδιάς προσφέροντας μοναδική αίσθηση ευεξίας. Πρακτική που υποστηρίζει απόλυτα την αίσθηση ευθυγράμμισης & ισορροπίας με εξαιρετικές προοπτικές της προσωπικής εξέλιξης στην πρακτική σας ενώ συνάμα προσφέρει χαλάρωση και την αίσθηση μιας ολοκληρωμένης πρακτικής.

Partner Yoga
Συνεργασία 2 ατόμων για την επίτευξη δυσκολότερων στόχων κατά την διάρκεια του μαθήματος.
Όσον αφορά στην άσκηση, η Iyengar Yoga επικεντρώνεται σε τρία κυρίως σημεία.

IYENGAR YOGA

Η έμφαση στη σωστή ευθυγράμμιση επιτρέπει στο σώμα να αναπτυχθεί με αρμονικό και ορθό, από ανατομικής άποψης τρόπο, ώστε ο μαθητής να μην υφίσταται τραυματισμούς και να μην αισθάνεται πόνο όταν εκτελεί σωστά τις ασκήσεις.
Δεδομένου ότι κάθε σώμα είναι διαφορετικό και κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά δυνατά και αδύνατα σημεία, ο Β.Κ.S. Iyengar ανέπτυξε επίσης τη χρήση βοηθημάτων, τα οποία υποστηρίζουν το σώμα ώστε να πάρει τη σωστή στάση, όπως απαιτείται. Τα βοηθήματα συνίστανται από  μπλοκ, καρέκλες, κουβέρτες και ιμάντες, που βοηθούν το άτομο να διορθώσει τη στάση του ή να υποστηρίξει το σώμα του στις διάφορες asana (στάσεις), ώστε να μπορεί να «δουλέψει» πάνω σε κάθε άσκηση με ένα εύρος κίνησης ασφαλές και αποτελεσματικό.
Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα της μεθόδου Iyengar είναι ότι, παρ’ όλο που οι θεραπευτικές ιδιότητες των asana και της pranayama είναι γνωστές εδώ και αιώνες, η επιμονή στη σωστή, από ανατομικής άποψης, ευθυγράμμιση του σώματος και οι μέθοδοι εξάσκησης που ανέπτυξε συνέβαλαν στην περαιτέρω εμβάθυνση των θεραπευτικών ιδιοτήτων της γιόγκα.
Ως εκ τούτου, η εξάσκηση στην Iyengar Yoga οδηγεί συχνά στην εξάλειψη του πόνου, στη βελτίωση της στάσης του σώματος κ.λπ., ενώ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία πολλών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων εξαιρετικά σοβαρών, υπό την επίβλεψη ενός κατάλληλα εκπαιδευμένου και έμπειρου δασκάλου.
Τα άλλα δύο βασικά σημεία στην πρακτική εξάσκηση στο σύστημα Iyengar είναι η σωστή αλληλουχία των asana, όπου η ακολουθία συγκεκριμένης σειράς ασκήσεων δημιουργεί κάθε φορά και ανάλογα, ισχυρά αποτελέσματα και η χρονική διάρκεια, όπου το άτομο παραμένει περισσότερο σε κάθε asana, προκειμένου οι ιδιότητες της άσκησης να επιδράσουν σε βαθύτερο επίπεδο.

Yoga on the Beach & Sunset Yoga (class or private)
Πρόκειται για ένα yoga lesson που απευθύνεται σε όλους όταν πραγματοποιείται σε τάξη ή στις ανάγκες του ασκούμενου όταν πραγματοποιείται σε private class. Η μοναδικότητα του μαθήματος αυτού από την υπέροχη αίσθηση δίπλα στην θάλασσα προσφέρει χαλάρωση και μοναδική ευεξία! Το Center διοργανώνει μαθήματα εξωτερικών χώρων από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο και φυσικά μπορείτε να επιλέξετε μια προσωπική συνεδρία στον εξωτερικό χώρο σας ή σε μια από τις υπέροχες παραλίες του νησιού μας!


Swings Yoga – Pilates - Fitness -Acrobatic - Tai streching 

Γιατί να επιλέξω την άσκηση με κούνιες;
 • Η κούνια μπορεί να κρεμαστεί εύκολα σε δέντρο, στην παιδική χαρά, σε δοκάρια ή στο ταβάνι.
 • Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη η κούνια είναι το ίδιο με αυτό που φτιάχνονται τα αλεξίπτωτα άρα είναι πολύ ανθεκτικό. Επίσης βγαίνει σε πολλά χρώματα και συνδυασμούς τους.
 • Οι γνώριμες θέσεις της yoga πραγματοποιούνται με υποστήριξη ή στον αέρα ώστε να μην μας εμποδίζουν οι σωματικές δυσκολίες που ενδέχεται να έχουμε και να πραγματοποιούμε asanas που πιθανόν να μην είχαμε τολμήσει στο παρελθόν.
 • Η κούνια μας δίνει τη δυνατότητα να δυναμώσουμε το κέντρο μας και ολόκληρο το σώμα, ενώ μας προσφέρει ελευθερία κινήσεων.
 • Η διαβάθμιση στο ύψος διαφοροποιεί το βάρος που θέλουμε να αφήσουμε πάνω στην κούνια και το βαθμό δυσκολίας των ασκήσεων.
 • Οι λαβές δίνουν τη δυνατότητα για πολλές επιπλέον ασκήσεις pilates & fitness.
 • Η κούνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ζευγάρια (massage ή stretching ο ένας στον άλλον).
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ανάστροφη θεραπεία. Αυτού του είδους η πρακτική έχει αποδειχθεί πως βοηθά στην αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης, απομακρύνει την ένταση από τους ώμους, τον αυχένα και την πλάτη, ενώ παράλληλα βελτιώνει την ευλυγισία και την διάθεση μας μέσα από παθητικές διατάσεις.
 • Τέλος, η κούνια είναι πολύ εύκολη στη χρήση της και φυσικά διασκεδαστική. Γι’ αυτό απολαύστε την πρακτική σας και αφήστε το σώμα σας να σας οδηγήσει !
       SWING ON !!!    

Pilates mat 

Το Pilates είναι διορθωτική άσκηση που βελτιώνει την ποιότητα της ζωής σας, δεν έχει σημασία η ηλικία, ή το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης. Ελάτε να πραγματοποιήσετε υγιείς και ισχυρές συνεδρίες σε ένα διασκεδαστικό, υποστηρικτικό περιβάλλον.Το Atmankriya Center είναι ένα κέντρο που ξεχωρίζει για τη διατήρηση της αρχικής μεθόδου Pilates και κρατά την φιλοσοφία του Joseph Pilates ζωντανή. Φυσικά με την εξέλιξη της μεθόδου όλο και περισσότερο το Center ακολουθεί και υποστηρίζει αυτήν με όλα τα επαγγελματικά μέσα. Όλα τα μαθήματα και τα προγράμματά μας στοχεύουν να αντικατοπτρίζουν τους στόχους και τις προθέσεις σας για τον Νέο Υγιή Εαυτό σας. Πρόκειται για ένα αναπτυσσόμενο πρόγραμμα του fitness.

Pilates Equipment
Η μεθοδος Pilates οπως εχει διδαχθει και παρουσιασει ο Joseph Pilates πραγματοποιειται κ πανω σε μηχανηματα της μεθόδου οπως Reformer /Combo Chair /Wall Spring κ.α
Στο Center διδασκονται τα παραπανω μηχανηματα σε μορφη group ή σε private class
Η ΣΥΝΧΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ CONTROLOGY AYΞΑΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟ ΑΙΜΑ ΝΑ ΡΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΑΔΡΑΝΕΙΣ"

Joseph Pilates 1939   


Στο Atmankriya Pilates Yoga Swing Center μπορείτε να παρακολουθήσετε PILATES  σε συνεδρίες βασικού αλλά και προχωρημένου επιπέδου στο Mat με Props (βοηθήματα/ενισχυτικά),
PILATES SPRINGS WALL(group & personal) ,στην αιώρα (swing) Pilates Equipment 
Επιλεξτε το ειδος μαθηματος που επιθυμειτε και καλεστε μας για πρακτική πανω στις προσωπικες σας ανάγκες σε ιδιαιτερο μαθημα στο Center ή στον χωρο σας ή σε μια απο τις υπεροχες παραλιες του νησιου μας!

Yoga Kids Γιατι να κανει το παιδί μου Yoga ? 

Τα παιδιά κάνουν ευχάριστα γιόγκα, γιατί είναι στην φύση τους να ανακαλύπτουν νέους τρόπους σωματικής έκφρασης. Ακόμα και σε νηπιακή ηλικία 5 ετών μπορούν να κάνουν γιόγκα. Η γιόγκα παίζει καθοριστικό ρόλο στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών, ενώ μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα και σε εκείνα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές ύπνου και λόγου η ταλαιπωρούνται από άσθμα και πονοκεφάλους.

Ειδικότερα στη Χάθα γιόγκα που εκπορεύτηκε από την παρακολούθηση της φύσης, των φυτών και των ζώων, βρίσκουμε ασκήσεις με ονόματα που εξάπτουν την φαντασία τους, όπως το λιοντάρι, το βουνό, το δέντρο, η χελώνα, ο ήλιος… Έτσι το αδύναμο παιδί ταυτίζεται και νιώθει δυνατό σαν λιοντάρι, το ανασφαλές παιδί με ισχυρό βουνό ενώ αυτό που αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες αποκτά αυτοπεποίθηση μέσα από βιωματική εμπειρία.

Η γιόγκα για παιδιά είναι:
 • Παιχνίδι
 • Μαγικά εφόδια για να έχουν την δύναμη του νου και του σώματος
 • Συνειδητές Σωματικές Ασκήσεις – Ασάνες
 • Ικανότητα για να μεταμορφώνονται σε ό,τι αυτά επιθυμούν
 • Χαρά και Ζωντάνια
 • Φανταστικά Ταξίδια – Διαλογισμός
 • Ζωγραφική Μικρών Καλλιτεχνών
 • Αυθεντικός Χορός
 • Επιλεγμένα Παραμύθια
 • Γέλιο με την Ψυχή τους
Οι άνθρωποι όλα αυτά τα ονόμασαν γιόγκα για παιδιά. Κυρίως όμως είναι ένα παιχνίδι φαντασίας και άσκησης που προκύπτει από τη παρατήρηση και τη μίμηση της φύσης. Εδώ τον πρώτο ρόλο έχει ο αυθορμητισμός και η ζωντάνια, διότι τα παιδιά δεν εξασκούνται στην γιόγκα, αλλά την βιώνουν!

Τι προσφέρει η γιόγκα στα παιδιά;

Απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών. Πρόκειται για ένα όπλο που βοηθάει την ομαλή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη ενός ατόμου, στο σώμα, στα συναισθήματα, και στις σκέψεις του, όπως για παράδειγμα στη:
 • Μυϊκή Ανάπτυξη
 • Χαλάρωση
 • Αυτοπεποίθηση
 • Συγκέντρωση του νου
 • Έλεγχο του νου
Θεατρικό Παιχνίδι .Γιατι να κάνει το παιδί μου?

Το θεατρικό παιχνίδι μυεί το παιδί στο θεατρικό φαινόμενο. Μ’ αυτό δεν διδάσκουμε στα παιδιά θέατρο. Δεν τα μαθαίνουμε πώς να γίνουν ηθοποιοί και πώς να υποκρίνονται. Το παιδί παίζει ΔΙΑ του θεάτρου και όχι ΜΕ το θέατρο. Γι’ αυτό δεν απευθύνεται σε χαρισματικά παιδιά! Το Θεατρικό Παιχνίδι είναι μια γοητευτική διαδικασία με την οποία το παιδί εξοικειώνεται με κάθε δημόσια και ιδιωτική τελετή.

Μέσα από το θεατρικό  παιχνίδι τα παιδιά μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα.
Μπορούν  να επικοινωνήσουν, να κοινωνικοποιηθούν , να γυμναστούν ,να μάθουν να εντάσσονται σε μια ομάδα  και να συνεργάζονται ,να συγκεντρώνουν  την προσοχή τους, να αποκτήσουν και να  δυναμώσουν την αυτοπεποίθηση τους

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η θεατρική αγωγή είναι πολύ σημαντική γιατί βοηθάει να εκφραστούν παιδιά που είναι πιο εσωστρεφή, γιατί εδώ η επικοινωνία δεν γίνεται μόνο με τους παραδοσιακούς όρους της προφορικής ομιλίας αλλά με πολλά προσωπικά εκφραστικά μέσα, όπως ο αυτοσχεδιασμός, η κίνηση, ακόμα και η σιωπή».
Extra υπηρεσίες (Εξωτερικοί συνεργάτες)
 • Meditation
 • Pranayama (τεχνικές αναπνοής)
 • Nidra yoga (βαθιά χαλάρωση)
 • ACUPUNTURE (βελονισμος) (NEW)
 • REFLEXOLOGY  (NEW)
 • Relax aromarherapy massage
 • Sports Massage (ανακουφιση μυικών πόνων)
 • Μασάζ Κεφαλής 
 • Μασάζ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ (NEW)
 • Διατροφολόγος  (NEW)

Namaste Orsalia Fousteris Οwner Center - Professional YOGA teacher / Pilates Instructor